United Kingdom Holland

Bliv en haj til plantebeskyttelse

Bliv en haj til plantebeskyttelse

06-12-2017

LMO tilbyder i samarbejde med SEGES et to-dages kursus om plantebeskyttelse, hvor den professionelle sprøjtefører kan tilegne sig viden, der i sidste ende hjælper med at træffe kvalificerede beslutninger i vækstsæsonen.

Kurset afholdes d. 19. og 20. december, hvor den professionelle sprøjtefører får mulighed for at få et større og bedre overblik over forebyggelse og bekæmpelsesbehov i de vigtigste landbrugsafgrøder.

Det er LMOs arbejdsmiljø- og teknikrådgiver, Hans Thostrup, som er en af landets førende specialister i det nyeste inden for sprøjteteknik, der i samarbejde med SEGES står for kurset. Kurset tæller også som et opdateringskursus for sprøjteførere.

”For at sikre at landmændene sprøjter korrekt og kvalitetssikre deres arbejde, har LMO valgt at lave dette opfølgende kursus, så landmændene er helt opdaterede på sprøjteområdet. At være professionel sprøjtefører er en meget kompleks opgave med mange input”, understreger Hans Thostrup, der er teknisk rådgiver og LMOs sprøjtespecialist.

Udbytte af kurserne

På kurset vil nogle af fokuspunkterne omhandle brug af bekæmpelsestærskler og resistensstrategier, beslutninger om middelvalg samt datahåndtering og fortrolighed med forskellige sprøjteteknikker. Derudover er kurset udviklet med midler fra Miljøstyrelsen i forbindelse med IPM-indsatsen.

”Især resistens over for pesticider kræver en værktøjskasse med mange input, hvilket bliver behandlet på kurset”, fortæller Hans Thostrup.

Til kurserne bliver der mulighed for og tid til at gå i dybden med og diskutere de forskellige emner eller dét, som deltagerne på kurset ønsker og har interesse for at diskutere. Der bliver altså mulighed for på kurset at få udvidet sin horisont og få forskellige perspektiver på emnerne.

”Professionelle sprøjtefører der gerne vil noget mere, vil få rigtig meget ud af kurset. Der vil være mulighed for at komme mere i dybden og gå gode ideer til hvordan man kan optimere sprøjtearbejdet”, slutter LMOs sprøjtespecialist.

Tid og sted for kurset

Tirsdag den 19. december kl. 8 til onsdag den 20. december kl. 15.30
LMO, Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens

Tilmelding bedes ske til Hans Thostrup på mobil 29995712 eller hat@lmo.dk

Kurset er åbent for alle interesserede.

Læs mere og se programmet her 

For yderligere information, kontakt venligst:

Hans Thostrup
Telefon: 2999 5712
Email: hat@lmo.dk

Seneste nyheder

Top