United Kingdom Holland

LMO Svin holdt temadag om farestier

LMO Svin holdt temadag om farestier

13-11-2017

LMO Svin besøgte tirsdag SEGES’ showroom på Siljebjerggaard ved Brædstrup sammen med fem interesserede landmænd/driftsledere fra hele landet, hvor der blev set på farestier til løsgående diegivende søer.

I besøgsstalden på Siljebjerggaard er der blevet kørt produkttests på 10 forskellige fabrikanter af farestier, og det var netop de stier, som de fem landmænd såvel som LMOs rådgivere fik mulighed for at se og få viden om af to af de ansatte i stalden, som har været med til at udføre de forskellige tests.

Under turen i besøgsstalden kunne de ansatte fortælle om fordele og ulemper ved de forskellige farestier samt gøre opmærksom på, hvad der er væsentligt at se efter, når man skal vælge farestier til løsgående diegivende søer. Denne viden kan især være nyttig, hvis man går med tanker om at udvide sin farestald.

”Det var rigtig godt at få en snak med personalet i stalden og teknikeren, som har udført produkttesten. De kunne bidrage med en rigtig god viden om, hvad det er vigtigt at kigge efter. Og ofte er der tale om små detaljer, der betyder meget i hverdagen, men som man ikke observerer blot ved at se på stien”, fortæller Nikolaj Stidsen, der er svinekonsulent i LMO.

Udover at tilegne sig viden om de forskellige farestier, der er på markedet, var besøget samtidig en oplagt mulighed for både landmænd og LMOs rådgivere til at få en dialog med de ansatte om, hvordan det er at arbejde både i og med de forskellige farestier.

Udbytterigt besøg

Formålet med besøget var at indhente så meget viden som muligt om de forskellige stier, da der allerede nu er interesse for farestier til løsgående diegivende søer og der næste år kommer endnu en ansøgningsrunde om tilskud hertil. Turen var derfor også en mulighed for landmændene til at lade sig inspirere og allerede nu begynde at overveje mulighederne.

”Landmændenes tilbagemelding var, at det var rigtig godt at kunne se og sammenligne de forskellige stier, så man selv kan få et indtryk af, hvad det er for nogle funktioner i stien, der skal holdes fokus på, når de selv engang skal til at vælge en sti”, siger Nikolaj Stidsen.

Svinekonsulenten påpeger, at det ikke kun var et udbytterigt besøg for landmændene, men også for ham selv og de andre konsulenter fra LMO, da de også må holde sig opdaterede og tilegne sig den nødvendige viden om farestierne:

”Det var en rigtig god mulighed for at blive klogere på de forskellige farestier, og det er positivt, når man skal rådgive kunderne, at man har set fordelene og ulemperne ved dem og har dannet sig sine egne indtryk – men også at man er blevet mere klar på, hvilke typer man selv vil anbefale til en kunde”, afslutter Nikolaj Stidsen.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Nikolaj Stidsen
Telefon: 2495 7522
Email: nst@lmo.dk

Seneste nyheder

Top