United Kingdom Holland

LMO klær unge på til livet som landmænd

LMO klær unge på til livet som landmænd

13-11-2017

Unge med en drøm om et liv som kommende landmænd bliver for alvor kastet ud i at skulle håndtere de udfordringer, som jobbet byder på, når LMO og LandboUngdom onsdag den 22. inviterer til LMO Temadag.

’Vejen fra drøm til virkelighed’ er en temadag, hvor de unge vil få information og viden om, hvad der skal til for at etablere sig som selvstændig landmand. De unge får en grundig indføring i hvilken proces de skal igennem, hvad det kræver og hvordan LMOs rådgivere kan med at gøre drømmen til virkelighed:

”Det handler i bund og grund om, at vi gerne vil indvie de nye unge landmænd i, hvordan livet som selvstændig er. Vi vil gerne forsøge at klæde dem bedst muligt på, og forsøge at give dem så gode muligheder for at nå deres drøm eller mål, som muligt”, fortæller Rasmus Riber Rasmussen, der er virksomhedsrådgiver i LMO.

Livet som selvstændig

LMO Temadagen er en årlig begivenhed, som tilbyder de unge spændende og informationsrige oplæg fra blandt andet LMOs rådgivere. Desuden vil nyetablerede unge landmænd give et indblik i, hvilke tanker og overvejelser de har gjort sig omkring det at blive selvstændig:  

”Man bliver inspireret af andre unge landmænd, som man forhåbentlig kan identificere sig med, og som er lykkedes med deres drøm og er blevet etableret. Det kan forhåbentligt inspirere de unge kommende landmænd, og måske kan de også lære noget”, siger Rasmus Riber Rasmussen.

For at forholde de unge spirerende landmænd til hverdagens små og store udfordringer har LMO udviklet et ledelsesspil, hvor de unge skal håndtere konkrete dilemmaer og træffe svære beslutninger. Ledelsesspillet kan på den måde gøre dem klogere på, hvad det kræver som at være leder af egen bedrift:

”De får mulighed for at mærke nogle af de dilemmaer, man kan komme til at stå over for som selvstændig landmand, på deres egen krop. Det er en slags ’LMO & Monopolet’, hvor de skal tage stilling til, hvordan de selv vil håndtere ledelsesmæssige udfordringer, og så vil en landmand, der allerede er selvstændig, efterfølgende fortælle, hvordan han vil håndtere den samme problematik”, siger Rasmus Riber Rasmussen.

Stigende behov for unge selvstændige landmænd

Baggrunden for at holde en temadag, hvor der er fokus på processen omkring og arbejdet med at blive selvstændig landmand er, at der de næste år bliver et større behov for, at flere unge vælger at blive selvstændige, vurderer Rasmus Riber Rasmussen:

”Der er jo et kæmpe generationsskifte i erhvervet. Gennemsnitsalderen er tårnhøj, og der skal generationsskiftes rigtig mange landbrug de kommende 5-10 år. Der er det jo naturligt, at det er de unge, der er på skolebænken i dag, der skal overtage en del af de her ejendomme og virksomheder”, pointerer han.

Han påpeger, at det derfor er vigtigt at have fokus på netop de unge mennesker, og give dem indblik i erhvervet som selvstændig landmand og dets mange facetter, da det er dem, der skal føre landbruget videre:

”For mig at se er det helt naturligt, at LMO skal have fokus på de unge. Det er jo dem, der skal ud og være fremtidens landmænd. Så det er også vigtigt, at vi hjælper dem godt i gang og hjælper dem med at lave en plan for, hvordan de kan indfri deres drømme og mål. Det handler i virkeligheden om at hjælpe dem med at give dem så gode muligheder som muligt, så de også har større chance for at få succes med det, de gerne vil”, understreger Rasmus Riber Rasmussen.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Rasmus Riber Rasmussen
Telefon: 2868 4740
Email: rrr@lmo.d

Seneste nyheder

Top