United Kingdom Holland

VIDEOOVERVÅGNING I STALDEN?


03-07-2017

Svineproducenter bruger i stigende grad videooptagelser til at følge og kortlægge dyrenes adfærdsmønstre.

LMO Svin fortæller, at flere og flere svineproducenter vælger at bruge videoovervågning af deres besætning. 

I videoen kan du se optagelser i en forkortet udgave fra en transponderstald. Ved hjælp af videooptagelserne kan man følge og kortlægge dyrenes adfærdsmønstre, fortæller Nikolaj Stidsen, der er svinekonsulent i LMO Svin:

"Videooptagelse af søernes adfærd med et timelaps kamera er en super effektiv metode til at analysere, om der er uro i stalden på de tider af døgnet, hvor vi ikke selv er til stede. I transponderstalde starter foderdøgnet om natten, men vi er der ikke, og ved derfor ikke hvordan søerne klarer sig i de første timer, hvor der er mest travlt i foderstationen", fortæller han.

Effektiv overvågning

Det er dog ikke kun i transponderstalden, at videooptagelserne kan hjælpe svineproducenterne med at kortlægge dyrenes adfærd. Også i klimastalden bliver overvågning mere og mere almindeligt:

"Optagelser af fravænnede grise viser, at der går op til fire timer imellem at nyfravænnede grise æder, og det er en stor kontrast til, at de hos søerne dier cirka en gang i timen. Måske er der noget her, vi kan gøre bedre for de nyfravænnede grise ved at fodre dem oftere", understreger Nikolaj Stidsen.

Hvordan klarer grisene sig i din klimastald?

LMO svinerådgivning kan hjælpe med at filme dine grise i 24 timer, og på den måde hjælpe dig med at optimere effektiviteten i din klimastald. Kontakt LMO Svin her: 

https://www.lmo.dk/K…/Medarbejdere-i-LMO-efter-afdeling/Svin

For yderligere information, kontakt venligst:

Nikolaj Stidsen
Telefon: 2495 7522
Email: nst@lmo.dk

Seneste nyheder

Top