Indbetal ekstra på pensionen og undgå at betale topskat

21-11-2019 00:00:00

Et godt resultat i 2019 vil naturligt betyde, at der skal betales mere i skat. For nogle landmænd kan det resultere i topskat, og her kan der være meget at spare ved ekstra indbetaling til pension, fortæller pensionsekspert hos LMO. 

For mange landmænd kan 2019 ende ud med meget flotte tal på bundlinjen, og det er glædeligt. Men for nogle vil det samtidig kunne betyde ekstra skattebetaling og eventuelle udfordringer med topskattegrænsen, og i den forbindelse vil der være meget at spare ved at indbetale ekstra til sin pension. 

Det fortæller økonomikonsulent og pensionsekspert hos LMO, Klaus Kildahl. 

”Vi har i år et godt år, og derfor åbner muligheden sig for at sende ekstra penge ind på pensionen. Det er en ekstra opsparingsmulighed, som samtidig har den fordel, at du kan flytte indkomst til lavere beskatning”, siger Klaus Kildahl. 

Han fremhæver på den såkaldte 30-procentordning som en oplagt mulighed til dette. Her kan selvstændige indbetale 30 pct. af erhvervsoverskuddet før renter på en livrentepension. 

”Ved at indbetale ekstra på din pension sikrer du, at du stadig har penge til overs til den dag, du stopper med at være erhvervsaktiv. 30-procentordningen er et alternativ til beskatning nu og et alternativ til at spare indkomsten op i virksomhedsordningen”, siger han og understreger, at man skal indbetale på pensionen inden 31. december for at undgå en eventuel skattebillet for 2019.

Her er de andre muligheder for indbetaling til pension

Der er også en række andre muligheder, hvorpå man som selvstændig kan indsætte ekstra på pensionen og derved flytte indkomst til en lavere beskatning. 

Dem kan du læse i den fulde artikel på www.lmoavisen.dk, hvor du også kan få den nyeste viden fra et udpluk af vores konsulenter. 

 

Har du spørgsmål?

Top