LMO Plantetræf 2018

07-06-2018

LMO Plantetræf 2018

LMO Plantetræf 2018 afholdes torsdag 7 juni på forsøgsmarken på Lyngbygaard.

Dato:  Torsdag 7. juni 2017 kl. 13.00 – 20.30
Sted: indkørsel fra Labing Møllevej, 8462 Harlev - følg skiltene
 
Kom og bliv klædt på til din planteproduktion i den kommende sæson, så du opnår den bedst mulige bundlinje. Dit udbytte og din salgspris er afgørende. Derfor har vi fokus på høje udbytter, og hvordan du får solgt afgrøderne bedst!
 
I LMOs forsøgsmark kan du hente masser af viden om produktion af salgsafgrøder. Vi viser en lang række strategier og behandlinger i korn, raps og bælgsæd. Sammen med repræsentanter fra de førende leverandører af udsæd, gødning, planteværn samt forædlere fortæller vi dig om den nyeste viden indenfor planteavl.
 
13.00 13.15   Åbning og velkomst
13.15 14.15   Guidede ture i forsøgsmarken
      Pause
14.45 15.45   Guidede ture i forsøgsmarken
      Pause
16.15 17.00   Spændende indlæg i hallen:
• Fordelene ved udbytteregistrering
• Markedsorientering om korn, raps, gødning
• Den gode, den onde og den grusomme
   - kend forskel på fradrag i foderstoffen
      Pause
17.30 18.30   Guidede ture i forsøgsmarken
      Pause
19.00 20.00   Guidede ture i forsøgsmarken
20.30     Afslutning

Du får et klart beslutningsgrundlag indenfor sortsvalg i korn og raps til efteråret, svampe-bekæmpelse her & nu og på længere sigt samt nyeste info om ukrudtsbekæmpelse. Det sidste nye om sprøjteteknik for at sikre bedst mulig effekt af plantebeskyttelsesmidlerne - plus meget mere du kan fokusere på for at øge indtjeningen i marken. 

Du får også et kvalificeret bud på hvordan markedet for afgrøder, gødning med mere vil udvikle sig, samt ikke mindst forskellen på afregning af korn og raps ved levering til forskellige grovvareforretninger!  

Særlige temaer i år

  • Fokus på jordbehandling;  både på den traditionelle jordbehandling med plov og nyere metoder uden plov. Derudover etablering helt uden forudgående jordbehandling, det såkaldte conservation agriculture.
  • Du kan få gode fif med hjem til indstilling af din plov, hvis det er der, du har udfordringer.  Pløjemester Lars Gammelvind, LMO demonstrerer, hvordan en middelmådig pløjning kan forbedres ved at indstille ploven korrekt – et område de fleste pløjere kan forbedre!
  • Vi går i dybden og har fokus på rodudvikling under jordoverfladen, som vi kan følge vha. såkaldte Rhizotroner, så du får et indtryk af forskellige afgrøders roddybde.

  

 

Fra LMO Plantetræf 2017

 

Følg os på Facebook for at få de sidste nyheder.

Sted: indkørsel fra Labing Møllevej, 8462 Harlev - følg skiltene. GRATIS - ingen tilmelding. 

Information

Tidspunkt: 7. juni 2018 kl. 13:00

Pris: GRATIS
Kontaktperson: Afdelingsleder Ole Møller Hansen på mobil 3035 8680 og mail omh@lmo.dk

I henhold til den nye persondataforordning, gør vi opmærksom på, at der ved LMO arrangementer kan tages billeder eller video, der efterfølgende vil blive lagt på vores hjemmeside eller tilknyttede, digitale medier.

Kalender

Top