EU-cafe skudt igang - få hjælp til ansøgningen

EU-cafe skudt igang - få hjælp til ansøgningen

23-03-2018

Flere og flere landmænd har brug for hjælp til EU-ansøgningerne. Det er nemlig både besværligt og kan i sidste ende få store konsekvenser for mindre landbrug at misse EU-støtten. Nye EU cafemøder skal derfor sikre at landmændene får udfyldt ansøgningerne korrekt og til tiden.

Det kan være indviklet at opnå de rette EU-tilskud. Ikke mindst for mindre fritids- eller deltidslandmænd med under 10 hektar landbrugsjord. Derfor holder rådgivningsvirksomheden LMO en række café-møder, hvor mindre jordbrugere kan få hurtig hjælp til ansøgningerne:

”Der kan være store omkostninger forbundet med at misse en EU-ansøgning, og det kan have stor betydning for fritids- og deltidslandmænd. Deres økonomi afhænger simpelthen af det. Derfor gælder det om at være på forkant med EU-støtten, fordi det kan få store konsekvenser ikke at overholde tidsfristerne”, siger Lars-Ejler Hansen, der er afdelingschef i LMO Planteavl.

Et stigende behov for hjælp

Initiativet til de nye EU cafemøder kommer Ifølge afdelingschefen, fordi LMO Planteavl oplever et stigende behov for hjælp til de besværlige EU-ansøgninger:

”EU-ansøgningerne bliver bestemt ikke lettere at lave, og det er samtidig en meget tidskrævende opgave, hvis de skal udfyldes korrekt”, fastslår Lars-Ejler Hansen.

Derfor har LMO udvidet antallet af møder, så der holdes EU cafemøder syv forskellige steder. Møderne finder sted i perioden fra den 23. marts frem til den 13. april. Udover LMOs største huse i Søften, Horsens og Viborg holdes møderne som noget helt nyt også i Silkeborg, Aars, Sørvad og på Samsø:

”Det gør vi simpelthen, fordi der er efterspørgsel på det. Vi oplever, at rigtig mange landmænd er tidspressede i hverdagen, og derfor er det nødvendigt, at vi kommer til dem. At de på ganske kort tid kan få det nødvendige overblik over, hvad der er relevant for dem, og kan udfylde ansøgningerne på stedet”, siger afdelingschefen.

Bonus til landmænd under 40 år

Ifølge LMO Planteavl kan der være en ekstra gevinst at hente for de yngre generationer af landmænd:

”Nye støttemuligheder gør det faktisk muligt for landmænd under 40 år at søge op til 3500 kr. pr. hektar. Førhen lå den støtte på 1800 kr. pr. hektar, så der kan være rigtig mange penge at hente for netop denne gruppe af landmænd”, siger Lars-Ejler Hansen og understreger at støtten kræver, at man er etableret inde for de sidste 5 år og på starttidspunktet var under 40 år.

LMOs EU cafemøder foregår følgende tre fredage: 23. marts, 6. april og 13. april på alle af  LMOs adresser:

  • Trigevej 20, Søften, 8382 Hinnerup
  • Erhvervsbyvej 13, 8700 Horsens
  • Asmildklostervej 11, 8800 Viborg
  • Himmerlandsparken 3, 9600 Aars (NYHED 2018)
  • Christian 8.s Vej 2B, 8600 Silkeborg
  • Museumsvej 1, 8305 Samsø (NYHED 2018)
  • Toftvej 17, 7550 Sørvad (NYHED 2018)

Alle steder står dørene åbne fra klokken 13 til 17, man kan bare møde op og det er vigtigt, at man medbringer sit Nem-ID nøglekort for at få udarbejdet og indsendt sit fællesskema.

Ansøgningsfristen for indsendelse af Fællesskema 2018 er til midnat den 21. april.

Har du brug for at vide mere, så kontakt sekretær Betina Ørslev på telefon 7015 4000/ 7658 7466.

Seneste nyheder

Top