Få dit landbrug til at blomstre

Få dit landbrug til at blomstre

16-03-2018

Har du lyst til mere variation i landskabet til glæde for både dyr og mennesker i dit nærområde?

Snart er foråret på vej, og det er blevet tid til at tænke på, hvad der skal i jorden. Og hvad er smukkere end farverige blomsterstriber til at skabe liv i områderne omkring de danske landbrug?

”Blomster gør alle glade. Farverne og duften af blomstermarker skaber godt humør, og betyder samtidig at omverdenen får øje på landbrugsbedrifterne på grund af andet end blot maskinerne på marken”, siger Lars-Ejler Hansen, der er afdelingschef i LMO Planteavl.

LMO står for det hele

For andet år i træk tilbyder LMO Planteavl i år at udså blomster i kanten af landmændenes marker. LMO tilbyder at komme med både såudstyr, blomsterfrø og tilså det ønskede areal. En mulighed rigtig mange landmænd allerede benytter sig af:

”Flere af landboforeningerne bag LMO har i de seneste år etableret blomsterstriber på strategiske steder. Målet er blandt andet at vise landbruget fra en anden side – og at skabe farve og liv til glæde for både naboerne og dyrelivet omkring landbruget”, siger Lars-Ejler Hansen.

Godt for miljø og dyr

Ifølge afdelingschefen er de smukke blomsterstriber ikke bare en fryd for øjet – de er også med til at skabe bedre vilkår for både dyr og miljø:

”Vi ved, at blomster skaber biodiversitet som både miljøet og dyrlivet kan have gavn af. Vi sikrer frø til fuglene, og blomsterne er til gavn for både bier og insekter”, fastslår Lars-Ejler Hansen.

Hvornår skal frøene såes?

Frøene kan sås fra starten af maj. Det kræver, at du har et ”bælte” på 2,5 meter, der er fri for afgrøde/ukrudt, når blomsterne skal sås. Arealet er støtteberettiget til grundbetaling, og det kræver ikke ændringer i din EU-ansøgning.

Blomsterplanterne kan ikke tåle ukrudtsmidler, så sprøjtebommen skal kunne lukkes af eller ukrudtssprøjtninger skal være udført, inden planterne spirer frem. Pas på, hvis du har brugt jordmidler som f.eks. DFF eller Mustang Forte.

Pris og bestilling

Såning af de første 100 meter koster 1.450 kr. inkl. udsæd.
De følgende 100 meter koster 1.000 kr. pr. 100 meter.

For mere information kontakt:

Anita Juel Bergstrøm                 mobil: 2228 0722, mail: ajb@lmo.dk
Lars Ejler Hansen                      mobil: 2362 0185, mail: lha@lmo.dk

For bestilling kontakt:

Lisbet Olesen                             tlf. 7658 7461, mail: lio@lmo.dk
Berit Lander Kolind                    tlf. 8728 2647, mail: blk@lmo.dk
Susanne Kjemtrup Jacobsen     tlf. 8728 2575, mail: skj@lmo.dk

Seneste nyheder

Top