Få styr på markvandingsforbruget og undgå træk i støtten

Få styr på markvandingsforbruget og undgå træk i støtten

29-08-2018

Det kan resultere i krydsoverensstemmelse og træk i landbrugsstøtten hvis man ikke har styr på sin indvindingstilladelse. Derfor skal man få søgt om ny tilladelse hurtigst muligt, lyder anbefalingen fra LMO.

Markvandingsmaskinerne har kørt for fuld kraft gennem de seneste måneder, hvor århundredets tørke har ramt markerne som en tør lussing.

Vandingen har været helt afgørende for, at afgrøderne ikke led unødvendigt, og det har for mange landmænd betydet, at man er ved at have presset indvindingstilladelsen til grænsen, lyder det fra Anne Kirkegaard, miljøkonsulent hos LMO.

”Det betyder, at det nu er nødvendigt at få indvindingstilladelserne på plads, hvis man fremtidigt vil undgå krydsoverensstemmelse og træk i landbrugsstøtten, hvis Landbrugsstyrelsen kommer på tilsynsbesøg. Derfor bør man som landmand hurtigt få et overblik over sit forbrug med sin rådgiver for at se, om man allerede har eller kommer til at overskride den eksisterende tilladelse. I så fald skal der søges en ny hurtigst muligt”, siger Anne Kirkegaard, miljøkonsulent hos LMO.

Kan være en svær proces

”Der er ingen tvivl om, at behovet for vanding har været ekstremt for nogles tilfælde, og det er ikke til at gisne om, hvad der vil være behov for næste år. Alt andet lige er det dog vigtigt at være på den sikre side og sørge for, at man ikke kommer til at stå i en situation, hvor man mangler vand,” fortæller Anne Kirkegaard og uddyber, at det kan være en snørklet proces at søge om nye indvindingstilladelser.

”Der er forskel fra kommune til kommune i forhold til, hvordan de ansøgninger skal gribes an. Hvis man er i tvivl, bør man kontakte sin konsulent, eftersom det kan være svært at overskue de mange oplysninger, der er nødvendige for at få en ny tilladelse i hus”.

Hos LMO står vores eksperter altid klar til at hjælpe, hvis der skal indhentes nye vandindvindingstilladelser, eller der er andre miljømæssige spørgsmål, der trænger sig på.

For yderligere information, kontakt venligst:

Miljøkonsulent Anne Kirkegaard
Telefon: 2963 4004
Email: aki@lmo.dk

Seneste nyheder

Top