Husdyrbrug skal være opmærksomme på nye Natura2000-områder

Husdyrbrug skal være opmærksomme på nye Natura2000-områder

31-08-2018

Hvis der bliver givet grønt lys til et Natura2000-område, kan det få stor betydning for nærliggende husdyrbrug i forhold til krav om deponering af ammoniak. Derfor skal der udarbejdes et høringssvar hurtigst muligt, lyder rådet.

Miljø- og Fødevareminister Jakob Ellemann-Jensen har tidligere på året sendt 30.000 hektar nye Natura2000-arealer i høring, og det skal man som husdyrproducent være særdeles opmærksom på, lyder det fra natur- og miljøkonsulent ved LMO Louise Damgaard.

”Husdyrbrugene skal være meget opmærksomme på, om der er opstået nye Natura2000-klassificeringer tæt på bedriften. Det kan nemlig få stor betydning for husdyrbrug, som i godkendelsessituationer skal overholde særlige ammoniakkrav til natur”, siger Louise Damgaard.

”Det kan derfor få store konsekvenser for ejendomme, der ligger tæt på Natura 2000. Dette gælder både i udvidelsessituationer, men især også i revurderingssituationer”, siger hun og fortæller, at det er afgørende, at landmænd får udarbejdet et høringssvar inden den 17. september, hvor høringsfristen udløber.

”Jo mere konkret, man kan blive, des nemmere bliver det at påvirke afgørelserne. Vores erfaringer viser, at styrelsen reelt set lytter til høringssvarene omkring justeringen af grænserne. Eksempelvis blev store landbrugsarealer taget ud i den tidligere høringsfase, hvilket var til stor gavn for de berørte landmænd.

Her kan man tjekke, hvor de nye Natura 2000 områder er udpeget. 

For yderligere information, kontakt venligst:

Natur- og miljøkonsulent Louise Damgaard Thomasen
Telefon: 2372 7084
Email: ldt@lmo.dk

Seneste nyheder

Top