Jeg åbner gerne dørene til mit landbrug

Jeg åbner gerne dørene til mit landbrug

02-05-2018

LMO Kvæg afholder bedriftsbesøg den 8. maj hos Maria og Lars Maagaard Pedersen, der ser frem til at vise, hvad de bruger deres dagligdag på.

Når LMO Kvæg tirsdag den 8. maj inviterer til bedriftsbesøg, foregår det hos Maria og Lars Maagaard Pedersen i Gjerlev J, der har en besætning på 330 Holsteinkøer i sengebåsestald med sandsenge og reduceret opdræt. Derudover driver de i alt 250 hektar.
 

Lars Maagaard Pedersen er 3. generation på gården og sammen har han og konen Maria i år 10 års jubilæum på gården. Parret er glade for deres bedrift og ser frem til at få en masse spørgsmål fra de besøgende:

- Jeg glæder mig til at åbne dørene for andre. Vi vil gerne vise frem, hvad det er, vi går og laver og hvordan dyrene bliver passet. Jeg synes selv, at det er spændende at komme ud og se andres bedrift, så jeg glæder mig til, at folk kommer og ser vores og stiller nogle spændende spørgsmål – og medarbejderne glæder sig også til at være med, fortæller kvægproducent Lars Maagaard Pedersen.
 
To robotter og malkestald
Noget af det særlige ved Maria og Lars Maagaard Pedersens bedrift er, at de har to forskellige malkesystemer:

- Det er ret atypisk at have to malkesystemer – enten har man robotter eller ej, men vi har begge dele, og det fungerer rigtig godt for os. Jeg synes, at vi får noget ud af robotterne. Det er en arbejdslettelse for os, og vi har fundet en vej til at kombinere de to systemer på samme bedrift, understreger Lars Maagaard Pedersen.
 
Parret fik i 2013 to malkerobotter, der kan malke 120 køer, og resten af køerne malkes i den gamle stald fra 1999. Netop malkning med robotter vil være noget af det, der er fokus på til bedriftsbesøget tirsdag den 8. maj:

- På vores bedrift malkes i to robotter og i malkestald, og køerne i malkestalden afgræsser om sommeren. Jeg glæder mig naturligvis til at vise vores malkesystemer frem, og fortælle om både fordele og ulemper ved det, jeg håber at kunne inspirere andre, siger kvægproducent Lars Maagaard Pedersen.
 
Skal du med på bedriftsbesøg?
På bedriftsbesøget vil der blandt andet være fokus på majsdyrkning, slætstrategi, fordele og ulemper ved to malkesystemer samt goldkofodring. Der vil også være fokus på, hvad det koster at producere en kvie, og derudover vil der være mulighed for at høre mere om bedriftens kvægnøgle og avlsstrategi.
 
Bedriftsbesøget foregår hos Maria og Lars Maagaard Pedersen, Hadsundvej 420, 8983 Gjerlev J, tirsdag den 8. maj 2018 kl. 19-22.
 
Men vi har også et spændende møde hos Marianne og Thomas Kristensen, Malmhøjvej 13, 8620 Kjellerup, det er mandag den 7. maj 2018 kl. 19- 22. Læs mere om det her 
 

For yderligere information, kontakt venligst:

Kvægbrugskonsulent Henning Pedersen
Telefon: 2999 5719
Email: hep@lmo.dk

Seneste nyheder

Top