LMO opruster på økologisk planteavl

LMO opruster på økologisk planteavl

12-09-2018

Økologisk landbrug har klaret sig godt i de seneste år, og på den baggrund ønsker LMO at udvikle rådgivningen til de økologiske landmænd. Derfor har LMO Økologi netop udvidet medarbejderstaben med endnu en erfaren planteavlskonsulent.

Hos LMO mærker man tydeligt, at flere konventionelle landmænd lægger om til økologi i disse år. Derudover er der også behov for nytænkning og ændret rådgivning til de etablerede økologer, der går med ønsker om at udvikle deres ejendom.

Som resultat heraf har LMO for nylig oprustet på den økologiske planteavl og ansat Tina Tind Wøyen som ny økologirådgiver.

Tina Tind Wøyen er en erfaren planteavlsrådgiver, som gennem fem år har specialiseret sig i produktionsøkonomi i SEGES. Derudover har hun i de seneste fem år været planteavlsrådgiver for LMO, hvor hun har arbejdet med konventionel produktion.

Tina Tind Wøyen begrunder selv skiftet fra konventionel planteavl til økologi med en fascination af den økologiske dyrkningsform.

"Mange ting peger i retning af økologi for tiden, og for mig var det en chance om at komme med om bord. Særligt er jeg fascineret af økologi, fordi den økologiske landmand ikke har samme nødbremse, som den konventionelle landmand har rent plantefagligt. De skal tænkte meget mere langsigtet, og det er jo en stor udfordring", siger hun.

"Og i bund og grund er jeg jo bare landmandens pige. Jeg vil bare gerne hjælpe landmændene, og jeg vil med ud i marken og få jord under neglene", siger Tina Tind Wøyen, som er 37 år og bor nær Bjerringbro, hvor hun driver en gård på 150 hektar med sin far.

Alt skal hænge sammen økonomisk

Tina Tind Wøyen er uddannet agronom fra Landbohøjskolen og har efterfølgende taget en HD. Hun har i de seneste år arbejdet med flere af de anerkendte værktøjer, man bruger i forbindelse med økonomisk benchmark.

"I min nye rolle vil jeg kunne bidrage med en stor viden omkring økonomien i driften. Uanset hvad man laver, og hvordan man gør det, så skal det hænge sammen økonomisk. Og det skal jeg nok sørge for, det gør", siger hun.

Den økologiske oprustning glæder også økologichef i LMO Peter Mejnertsen.

”Vi er meget glade for at få Tina ansat i økologiafdelingen, da hendes mangeårige praktiske erfaring inden for landbrug er en styrke i forhold til de mange landmænd, der har skiftet til økologisk produktion i de seneste år”, siger han.

”For LMO Økologi har det også været vigtigt ved ansættelsen af Tina, at vi har fået tilknyttet en konsulent, som har gode analytiske evner og har erfaring med økonomi. Det er særligt vigtigt da der hele tiden er behov for, at støtte udviklingen i produktionen gennem driftsgrensanalyser, maskinøkonomi m.m.”

For yderligere information, kontakt venligst:

Økologirådgiver Tina Tind Wøyen
Telefon: 2147 5348
Email: ttw@lmo.dk

Seneste nyheder

Top