LOCKOUT: Nye økologer skal helgardere sig i Fælleskemaet

LOCKOUT: Nye økologer skal helgardere sig i Fælleskemaet

23-03-2018

Hvis truslen om strejke og lockout bliver til virkelighed kan det have indflydelse på ansøgningerne om økologitilskud. LMO Økologi opfordrer derfor kommende økologer til at helgardere sig.

En forestående strejke og lockout kan få betydning for nye økologer, der mangler at få lavet ansøgninger om tilskud fra 2018. Det oplyser LMO Økologi, der opfordrer nye økologiske landmænd til at helgardere sig:

”Vi mangler at få feedback fra flere af de landmænd, der lige nu går og overvejer at blive økologer. Vi opfordrer derfor til, at de tager aktion nu – og henvender sig til deres rådgiver hurtigst muligt”, siger Peter Mejnertsen, der er økologichef i LMO.

Fremryk din ansøgningsfrist

Ansøgninger om årets landbrugsstøtte kan indsendes til Landbrugsstyrelsen frem til den 20. april 2018, men i år giver en mulig lockout særlige udfordringer. Deadline kan i forbindelse med en lockout blive udskudt – dette gælder dog ikke for landmænd, der skal søge om økologitilskud for 2019:

”Den særlige udfordring for kommende økologer er, at deres ansøgning skal være registreret inden den 20. april, og kommer der en lockout, kan vi ikke garantere, at systemet fungerer og den når at blive registreret”, udtaler økologichefen, og han fortsætter:

”Vi anbefaler derfor, at man for en sikkerheds skyld tilmelder sig til økologi, hvis man alligevel går og overvejer det. Man kan fortryde uden konsekvenser frem til juni og i nogle tilfælde også senere”, siger Peter Mejnertsen.  

Helgardering i Fælleskemaet 2018

Økologichefen opfordrer derfor til, at man helgarderer sig i Fællesskemaet 2018 allerede inden den 4. april, hvis man overvejer økologi fra 2019.

”Det koster en halv time at blive tilmeldt og en halv time igen, hvis man fortryder - men det er en billig forsikring”, slutter økologichefen.

Har man brug for råd eller vejledning til ansøgningerne opfordrer LMO Økologi til, at man hurtigst muligt kontakter sin rådgiver. Kontakt LMO Økologi på tlf. 70 15 40 00 for flere informationer eller skriv til Peter Mejnertsen på e-mail pem@lmo.dk

 

 

Seneste nyheder

Top