ØKOLOGIKONGRES: LMO Økologi favorit til at vinde DM

ØKOLOGIKONGRES: LMO Økologi favorit til at vinde DM

29-11-2017

LMO økologi har store chancer for at vinde DM i økologisk hestebønne dyrkning ved dette års Økologikongres, som løber af stablen den 29. og 30. november i Kolding.

LMO har i år forsøgt sig med en ny strategi, hvor økologikonsulent Lars Egelund Olsen har satset på lave omkostninger og den nye hestebønnesort Lynx. Udnævnelsen finder sted i dag på Økologikongressen 2017,  som afholdes i Kolding den 29. og 30. november.

Fem rådgivningsfirmaer med hver sin dyrkningsstrategi har i 2017 konkurreret mod hinanden i DM i økologisk hestebønne dyrkning. LMOs strategi med laveste input i ukrudtsbekæmpelsen og valg af den mindre afprøvede sort Lynx var en succes, fortæller Lars Egelund Olsen, der er økologikonsulent i LMO:

”I løbet af vækstsæsonen var vi i tvivl om, hvorvidt vi havde valgt rigtigt, da der viste sig noget kvik i marken, men heldigvis stod hestebønnerne godt og klarede ukrudtskonkurrencen. Vi er glade for at vores strategi har været en succes . Både når man kigger på udbytte og rå-protein pr. hektar - og når man regner dækningsbidrag II. Jo lavere omkostninger, jo bedre resultat”, understreger Lars Egelund Olsen.

Succes med ny sort

LMO har haft succes med et helt nyt sortsvalg – sorten Lynx – hvor konkurrenterne har  satset på den gamle sort Fuego.

”Udbytterne i vores økologiske DM-hestebønner har klaret sig rigtig godt. De har stået rigtig flot og nydt godt af det kølige og regnfulde vejr. Udbyttet har været i på 6-7 ton pr. ha, mod normalt 4-5 ton”, siger LMOs økologikonsulent.

Lav-input ukrudts-strategien med en blindharvning og 1 radrensning har ifølge Lars Egelund Olsen været det helt rigtige valg. I 2016 afsluttede Seges et større forsøg med denne strategi, og det har også været baggrund for, at LMO i år har valgt at bruge den i forbindelse med DM.

DM i økologisk hestebønnedyrkning er et forsøg på at ”råbe” de økologiske landmænd op og få dem til og se på de mange mulighder, der er for dyrkning og anvendelse af hestebønner.

I DM har deltaget økologikonsulenter fra VKST, Lemvigegnens Landboforening, Agri Nord, Syddansk Økolog og LMO Økologi.

Vinder af DM i økologisk hestebønne dyrkning offentliggøres senere i dag.

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Peter Mejnertsen
Telefon: 2495 7486
Email: pem@lmo.dk

Seneste nyheder

Top