Orienterende møder om de nye markedsforhold

Orienterende møder om de nye markedsforhold

09-08-2018

Hvad sker der med priserne nu hvor høstudbyttet er historisk ringe?  Hvordan håndterer du bedst muligt efterafgrøderne, når tørken ser ud til at fortsætte?
LMO holder statusmøder og orienterer om situationen lige nu.

Det ualmindeligt varme og tørre sommervejr er en udfordring for planteavlerne og udsigterne til regn udebliver. Tørken har gjort alle prognoser til skamme og der er efterspørgsel på konkret viden om markedsforholdene. LMO tager konsekvensen af kundernes mange henvendelser og afholder morgenmøder tirsdag, onsdag og torsdag i uge 33.

Chefanalytiker ved Agromarkets Hans Fink er inviteret og vil på møderne orientere om den globale situation. Han vil samtidig informere, om hvordan man handler bedst muligt som henholdsvis køber eller sælger.

Situationen omkring efterafgrøder er tilsvarende atypisk. Chefrådgiver ved LMO Planteavl Erik Sandal vurderer at man lige så godt kan komme i gang med at etablere efterafgrøderne.

"Det er muligt at komme i jorden de fleste steder, selvom alt under 15 cm føles som beton. Vores anbefaling er at etablere efterafgrøderne nu. De spirer når der er tilstrækkeligt med fugt" siger Erik Sandal.  

Ifølge afdelingsleder i LMO Planteavl Ole Møller Hansen, er møderne arrangeret med meget kort varsel.

"Når så mange landmænd påvirkes af en ekstraordinær situation, skal man som rådgivningsselskab kunne reagere hurtigt" siger han og fortsætter "På møderne kommer vi omkring efterafgrøder, vinterraps, sortsvalg og planteværn i efteråret. Vi vil gerne hjælpe landmændene med viden om det der er aktuelt, men vi håber også at deltagerne vil netværke og videndele over kaffen bagefter" afslutter han.

Møderne afholdes fra kl 8.00 - 10.00 i 3 forskellige LMO huse:

  • Tirsdag:             LMO Søften
  • Onsdag:             LMO Viborg
  • Torsdag:            LMO Horsens

For tilmelding klik her 

For yderligere information, kontakt venligst:

Afdelingsleder i LMO Planteavl Ole Møller Hansen
Telefon: 3035 8680
Email: omh@lmo.dk

Seneste nyheder

Top