Orientering om skatte- og selskabsforhold

Orientering om skatte- og selskabsforhold

11-06-2018

SKAT er under massivt pres og det er blevet en udfordring for landbruget. Omstruktureringer og medarbejderflugt skaber lange svartider og flere landmænd føler sig fanget i systemet. LMO inviterer derfor til en række orienteringsmøder om SKAT.

Skatteminister Karsten Lauritzen har indkaldt til forhandlinger i Folketinget om at føre yderligere ressourcer til et hårdt presset SKAT.

"Det er absolut positivt, men udfordringen for landmændene er her og nu og ingen ved konkret hvornår SKAT kommer ovenpå igen" siger Susanne Møberg, chefrådgiver i LMOs afdeling for Skat & Selskaber.

De seneste 5-6 års omstruktureringer og udflytning af skattemedarbejdere har skabt medarbejderflugt og lange svartider. SKAT er forpligtet til at afgive bindene svar indenfor 3 måneder, men arbejdspresset gør at dette ikke længere overholdes.

"Vi har verserende sager, hvor svartiden ligger på op til 6 måneder. SKAT har på egen hånd meldt ud, at de forlængede svartider fortsætter og kan ikke afvise at de forværres yderligere" siger Susanne Møberg og fortsætter, "Vi har kunder i LMO, der rammes af situationen og det er årsagen til at vi har besluttet at afholde en række orienterende møder rundt om i landet".

Første møde afholdes 21. juni på Skalborg Kro i Aalborg. LMO har samlet et team af skatte- og selskabseksperter, der opdaterer de tilmeldte på aktuelt nyt indenfor regnskab, revision og skatte- og selskabsområdet.

"Det handler om planlægning og rettidig omhu. Med god planlægning undgår man at fanges i et system der er udfordret på ressourcer og lange svartider" siger Susanne Møberg. "Vi ved fra SKATs offentliggjorte indsatsplan, at de har særligt fokus på f.eks. virksomhedsskatteordningen. Her er der ekstra høj risiko for at blive udvalgt til gennemgang".

"Målet med møderne er, at sikre at landmændene er på forkant og altid har den optimale selskabskonstruktion og skatteoptimering. Skat er en udgift og en likviditetsbelastning, hvor valg af rigtig konstruktion og model kan styrke både virksomhedens likviditetsflow og spare eller udskyde skattebetaling. Det kan for eksempel finansiere udvidelse af bedriften eller yderligere afdrag på gældsforhold”, afslutter hun.

På mødet den 21. juni vil der blandt andet blive orienteret om reduceret arveafgift ved overdragelse af familieejede virksomheder, fradragsret ved udlån mellem hovedaktionær og selskab, samt skatteoptimering ved brug af flere skattemiljøer.

 

LMO orientering om skatte- og selskabsforhold finder sted torsdag den 21. juni kl 8.30 - 13.00 på Skalborg Kro, Hobrovej 515-517, 9200 Aalborg SV.

Der serveres kaffe og rundstykker og frokost med øl/vand.

 

Det er gratis at deltage, men der er et begrænset antal pladser.
Tilmelding sker på: www.lmo.dk/skalborgkro

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Thomas Rasmussen, Afdelingsleder i LMO
Telefon: 2367 2187
Email: tar@lmo.dk

Seneste nyheder

Top