Sommerens største Øko-træf med LMO

Sommerens største Øko-træf med LMO

01-06-2018

LMO følger succesen op fra tidligere år og har i år en endnu mere at byde på, når årets største økologiske begivenhed løber af stablen den 13. juni 2018.
 
Årets store Øko-træf byder på masser af aktiviteter i løbet af dagen. Der vil være både demonstrationer med maskiner i marken, fremvisning af økologiske Landsforsøg og samtidig vil en lang række udstillere have stand både inde og ude.

”LMO Øko-Træf er sommerens største udstillingsvindue for økologisk landbrug. Sammen med repræsentanter fra de førende aktører indenfor økologisk landbrug, vil vi fortælle om den nyeste viden indenfor økologisk planteavl og fodring. Vi glæder os til at vise forsøgsmarkerne samt andre forskellige aktiviteter”, fortæller Lars Egelund Olsen, der er økologirådgiver i LMO.

Økologiens fremtid
Formanden for økologisektionen i L&F Hans Erik Jørgensen giver fra starten af dagen et frisk bud på fremtiden for den økologiske sektor, hvad der rør sig og hvor økologien bevæger sig hen. Ligeledes vil Ejvind Pedersen (L&F) give et bud på hvor peger det økonomiske barometer hen. Herunder forventningerne til prisudviklingen og udviklingen på de økologiske markeder i andre lande.

”Der vil være rig mulighed for, at deltagerne ved selvsyn kan se og høre om en række økologiske landsforsøg, der hver især er en vigtig brik i udviklingen indenfor økologien. Konsulenter fra LMO eller SEGES vil fortælle om forsøgene, resultaterne og hvordan resultaterne bruges hos landmanden”, fortæller Lars Egelund Olsen.

Demonstration i anlagte parceller
På Øko Træf 2018 er der anlagt parceller for at demonstrere faglige udfordringer eller problemstillinger i økologisk planteproduktion.

”Vinterrug kvitterer for start gødning om foråret, og her kan der for økologer ofte være udfordringer, da føret ikke tillader kørsel med tunge gyllevogne. Derfor blev der i efteråret 2017 placeret 20 eller 40 kg N i form af Øgro eller Fertik samtidig med såning af rugen. Tanken er, at den langsomme frigivelse af kvælstoffet i Øgro og Fertik skulle give vinterugen en startgødning og derefter færdiggøres, når føret tillod færdsel med gyllevogne”, siger LMOs økologirådgiver.

Uden mad og drikke…..
Der vil være fuld økologisk forplejning hele dagen. Dagen starter med morgenbrød og kaffe. Ved frokost bydes der på noget godt fra grillen og der sluttes af med kaffe og kage om eftermiddagen. Der vil være frugt, øl og vand hele dagen.
Øko-Træf finder sted torsdag 13. juni 2018 kl. 9.00 – 17.00 Glæsborgvej 20, 8450 Hammel.

Kom og se, hør, diskuter økologi samt netværke med dine kollegaer.
Læs også mere på LMO’s hjemmeside her
 
For yderligere kommentarer:
Peter Mejnertsen, Afdelingschef, LMO  Økologi, Mobil 2495 7486, Mail pem@lmo.dk

Seneste nyheder

Top