Få styr på sprøjten og undgå store bøder

Få styr på sprøjten og undgå store bøder

30-10-2018

Reglerne ved anvendelse af pesticider er talrige, og kontrollen strammer til, så det er vigtigt at huske de lovpligtige kurser.

For at få lov til at anvende pesticider er der løbende i de forgangne år introduceret en lang række regler for de danske landmænd. Og nu ser det ud til, at myndighedernes kontrol begynder at stramme til, lyder det fra LMO.

”Vi ser flere og flere sager, hvor kontrollen har udløst en bøde på 10.000 kroner eller derover”, siger Hans Thostrup, teknisk rådgiver hos LMO.

Han fortæller, at det især er kontrol vedrørende vaskepladsbekendtgørelsen og kravet om at have kontraventil og vandur, der udløser bøder. Men Hans Thostrup ser også eksempler på, at manglende sprøjtekursus har kontrollens bevågenhed.

Bruger du kemi, skal du på kursus

Der er krav om, at alle, der erhvervsmæssigt bruger pesticider, herunder boligforeninger, juletræsavlere, grøntsagsdyrkere og mange andre, der i ny og næ bruger kemi, skal have et opfølgningskursus hvert fjerde år.

”Det er vigtigt at have de rigtige kurser, da du ellers risikerer at få en bøde for ikke at have den lovmæssige uddannelse”, oplyser Hans Thostrup.

Hvis man endnu ikke har deltaget i et opfølgningskursus til sprøjtebevis, åbner muligheden sig nu, da LMO hen over efteråret og vinteren afholder en lang række sprøjtekurser i Midt- og Nordjylland. Sprøjtekurserne arrangeres i samarbejde med lokale landbrugsskoler.

Du kan finde datoer/sted og tilmelde dig ved at klikke her

 

For yderligere information, kontakt venligst:

Teknisk rådgiver Hans Thostrup
Telefon: 2999 5712
Email: hat@lmo.dk

Seneste nyheder

Top