Kom til fyraftensmøde med de 4 svineavlsselskaber i Danmark: Hvilken gen-vej vælger du?

Kom til fyraftensmøde med de 4 svineavlsselskaber i Danmark: Hvilken gen-vej vælger du?

25-01-2019

DanAvl knækkede midt over for et år siden. Og i slipstrømmen af den tumult som opstod i forbindelse med skilsmissen, så er der pludselig 4 svineavlsselskaber i DK. 

Topigs Norsvin havde allerede etableret sig, og fra asken af det nedbrændte DanAvl har der så rejst sig tre nye avlsselskaber: Danish Genetics, DanBred og PIC, som er på banen i Danmark igen.

DanAvl havde gigantisk succes især på kuldstørrelse, men den succes har også givet en masse udfordringer i staldene. Det har efterfølgende skabt en vis interesse for egenskaber som høj mælkeydelse, høj pasningsevne og mange patter - altså en so med integreret mælkeanlæg.

For den enkelte svineproducent kan det dog være svært at finde hoved og hale i de forskellige selskaber, og derfor afholder LMO et helt særligt møde om svineavl i Danmark.

Mødet foregår den 4. februar i Horsens fra kl. 15 – 18.30, og her får de fire avlsselskaber hver mulighed for at fortælle om de styrker, de kan tilføre danske svineproducenter, så Danmark også i fremtiden er sikret et højt produktionsniveau og en god økonomi fra fødsel til slagt eller salg.

Foruden oplæg med hver af de fire selskaber vil Hatting-KS fortælle om dyb inseminering og svinekonsulent Nikolaj Stidsen sætter fokus på værdien af korrekt poltestyring.
 

Læs mere om mødet ved at klikke her. 

For yderligere information, kontakt venligst:

Svinekonsulent Niels Hegelund
Telefon: 4045 0675
Email: nih@lmo.dk

Seneste nyheder

Top