Sidste udkald: Få gavn af særlige skatteregler ved salg af mindre ejendomme inden marts

Sidste udkald: Få gavn af særlige skatteregler ved salg af mindre ejendomme inden marts

23-01-2019

Har du solgt en mindre ejendom i perioden 1. januar til og med 27. februar sidste år, som ikke er vurderet som landbrug, og hvor du er blevet beskattet af avancen,  har du nu mulighed for at bruge en række skatteregler, der ellers normalt kun gælder, hvis den solgte ejendom var vurderet som landbrug.

Er den solgte ejendom over 2 ha, har du eksempelvis mulighed for at gøre brug af den særlige regel om indeksregulering af købesummen.

Dette vil betyde, at din skattepligtige ejendomsavance vil blive mindre. Du må selv bestemme om du ønsker at benytte dig af denne regel.

Det kræver således ingen tilladelse, du skal blot selvangive inden selvangivelsesfristen.

Send inden 1. marts

Er den solgte ejendom under to hektar, kan du ligeledes i få tilfælde få gavn af de særlige skatteregler omend processen er mere omfattende.

Muligheden for at selvangive som landbrug er nemlig betinget af, at du kan overbevise skatteforvaltningen om, at ejendommen skal vurderes som en landbrugsejendom eller skovejendom, når de nye ejendomsdomsvurderinger kommer.

Denne anmodning skal indsendes til  skatteforvaltningen inden udgangen af februar 2019.

Kontakt derfor hurtigst muligt din økonomikonsulent, såfremt du har solgt din ejendom, som altså ikke på tidspunktet var vurderet som landbrug, og som ikke var skattefri, i ovenstående periode.

For yderligere information, kontakt venligst:

Skatteekspert Mimi Shin Jensen
Telefon: 2083 1098
Email: msj@lmo.dk

Seneste nyheder

Top