Susanne Møberg
Chefrådgiver

Susanne Møberg
Mobil: 2367 2265
Email: smo@lmo.dk

Jeg vil gerne kontaktes

Kom i godt selskab

 

LMO yder professionel rådgivning om selskabsform og generationsskifte til landbrugsvirksomheder. Vi tilbyder komplet rådgivning og assistance inden for generationsskifte, selskabsskat og skatteret samt rekonstruktion af selskaber.

 

Vi rådgiver om oprettelse af alle typer selskaber: P/S, Aps og A/S

Ordet "selskab" dækker over en lang række ejerformer. Det bruges både om P/S og de egentlige kapitalselskaber - nemlig ApS og A/S. LMO rådgiver dig gerne om alle mulighederne, både indenfor landbrug og andre erhverv. Oprettelse af selskab har en række konsekvenser, bl.a. ændret ejerstruktur, samarbejdsvilkår, risikoafgrænsning og skattemæssige udfordringer og optimeringsmuligheder. Etablering af selskabskonstruktion kan bl.a. anvendes til udskydelse af store skattebetalinger i salgs- og generationsskiftesager. Vi rådgiver i at finde den bedste løsning, når der samtidigt skal tages hensyn til Landbrugsloven. Vi kan i LMO se, at der nu er tendenser til at etablere flere landbrug i selskabsform. Det skyldes bl.a. finansieringsmuligheder, og at samarbejdskonstellationer på landbrugene bliver større og større. Desuden er der mulighed for at kunne afgrænse risikoen til private aktiver eller øvrige erhvervsmæssige aktiver.

 

Rådgivning om brug af selskab i virksomhedens strategiske udvikling

Vi er i LMO altid klar til at drøfte brugen af selskaber som en del af virksomhedens strategiske udvikling. Vi rådgiver hele vejen rundt i forbindelse med etablering, omstrukturering, driftsfællesskab og generationsskifte samt om alle fordele og ulemper, herunder delte risici, ansættelse, personalegoder, skat og formalia (revision og regnskaber).

 

Fem gode grunde til at vælge selskabsform

  1.  Virksomhed gjort salgsklar ved salg til tredjemand og mulighed for at spare tinglysningsafgiften

  2. Risikoafgrænsning til privat/anden økonomi når flere landmænd arbejder sammen (alternativ til I/S)

  3. Optimal mulighed for skatteplanlægning mellem selskab og personlig virksomhed

  4. ”Kontrol” over store udskudte skatter

  5. Mulighed for billigere husleje – samtlige udgifter til stuehus betales af selskab mod evt. lavere beskatning af fri bolig

 

Læs om budgetter og budgetopfølgning

 

Top