Anders Bisgaard Møller
Kvægbrugskonsulent

Anders Bisgaard Møller
Mobil: 4025 0590
Email: abm@lmo.dk

Jeg vil gerne kontaktes

Sæt pris på dit grovfoder

 

Har du den rigtige pris på dit grovfoder? Få sparring fra folk i samme situation som dig selv. Netværket Sæt pris på dit grovfoder sætter fokus på, om du betaler for meget for dit foder. Du finder her i en grovfoderskole-gruppe nye muligheder for at finde den bedste pris.

 

Bliv en bedre landmand i en netværksgruppe

Vær med i en netværksgruppe og bliv bedre – sammen med dine kolleger. LMO sammensætter grupperne ud fra størrelse og interesseområder. Emnerne kan være:

  • Økologi/konventionel
  • Sædskifte – vægt på majs eller 50/50 græs/majs (evt. afgræsning)
  • Teknologi og detaljeringsgrad – f.eks. brovægt til udbyttemåling
  • Fokus på tab fra mark til stald
  • Størrelse antal køer/ha
  • Fremstillingsprisen for grovfoder
  • Kvalitet og registrering af grovfoderet og udbytte i mark

 

Priserne svinger på grovfoder

Fremstillingsprisen er i netop offentliggjorte tal fra Seges projekt ”Kvægklyngerne” beregnet til at ligge fra 129 øre/fe og til ikke mindre end 270 øre/fe. Det er priser, som ligger langt fra den overførselspris, som anvendes i regnskabet.

Kvalitet og ikke mindst udbyttet er en forudsætning for at få en god fremstillingspris. For at sikre kvaliteten skal der registreres udbytte fra mark og til foderbord, hvor udfodret netto FE kan registreres. Kun hvis der er sikre tal frem til det koen har ædt, er det muligt at lave en sikker fejlfinding og efterfølgende handlingsplan til forbedringer. Vi skal finde frem til den grovfodersammensætning og markplan, som skaber mest værdi på den enkelte bedrift, så det er vigtigt, at vi kender prisen på græs og majs.

 

Stor værdi ved at lære af hinanden

Når du deltager i en projektgruppe som ”Sæt pris på dit grovfoder”, finder du kolleger, der ser samme værdi ved at sætte et givent emne på dagsordenen. I kan sammen være med til at finde løsninger og kort og godt holde gryden i kog. At der ofte opstår lidt venskabelig konkurrence indenfor gruppen er bestemt også værdifuldt. ”Sæt pris på dit grovfoder” er tænkt som et to-årigt tværfagligt forløb og vil blive gennemført med både en plante- og en kvægkonsulent fra LMO som tovholder. Arbejdsformen bliver som ”staldskole”, hvilket kort fortalt betyder, at man skal lære af hinanden og inspirere hinanden.

 

Sådan kommer du med i en erfagruppe

Tilmelding og nærmere information kan ske til din kvæg- eller planteavlskonsulent hurtigst muligt. Herefter vil grupperne blive sammensat, så første møde kan afholdes i starten af april. Her vil fremstillingsprisen for hver enkelt bedrift være et af emnerne.

Der vil blive afholdt tre møder om året. Prisen for at deltage er 5.000 kroner pr år.

 

Læs om svinestaldskole

 

Top