Jan Bjørnkjær Jensen
Chefkonsulent Økologi

Jan Bjørnkjær Jensen
Mobil: 4041 4120
Email: jbj@lmo.dk

Jeg vil gerne kontaktes

Økologisk planteavl: salgsafgrøder og grovfoder

LMOs økologirådgivere optimerer din økologiske planteavl hele vejen rundt, uanset om du producerer salgsafgrøder eller grovfoder.

Markplan i marken optimerer din planteavl

Markplan i marken er rådgivning til totaloptimering af din planteavl, samlet i en pakke. Det starter med et besøg i vækstsæsonen, hvor markerne gennemgås, og observationerne bruges direkte i planlægningen af næste sæson. På basis af besøget gøres ansøgninger, planlægning osv. færdig pr telefon, mail eller ved at du kommer ind på kontoret. Markplan i marken er designet til at dække alle dine behov.

  • Optimering af sædskiftet med fokus på optimal udnyttelse af næringsstoffer
  • Flerårig strategi mod rod- og frøukrudt, med valg af maskiner og indstillinger
  • Målsætning for udbytter og bekæmpelse af rodukrudt
  • Markrapport, som fastholder fokus og dermed øger indtjeningen

Du kan naturligvis også købe enkelte dele af markplan i marken og sammensætte en rådgivning, som passer lige præcis til dit behov

Optimering af næringsstofudnyttelse gennem sædskiftet

Ved at tænke en effektiv næringsstofudnyttelse ind i dit sædskifte kommer du meget længere med de begrænsede mængder gødning, der er til rådighed, og får højere udbytter. Vi bruger computerprogrammet NDICEA til at optimere udnyttelsen af næringsstoffer i sædskiftet og i den enkelte afgrøde. Programmet er Hollandsk men tilpasset danske forhold.

Effektive strategier mod rod- og frøukrudt

Rettidig ukrudtskontrol er en af nøglerne til at få succes med økologisk planteavl, uanset om du producerer grovfoder eller salgsafgrøder . Gennem mange års erfaring fra praksis ved vi, hvad der virker, og har udviklet rådgivningsværktøjer, der kan sikre dig en effektiv ukrudtsbekæmpelse.

Vi rådgiver om forebyggelse og timing af bekæmpelse i forhold til ukrudtets biologi. Vi kan vejlede dig om, hvordan du får den mest effektive bekæmpelse af ukrudtet, med den maskinpark du har til rådighed. Desuden kan vi afklare, hvad du kan få ud af at investere i nye maskiner til ukrudtsbekæmpelse.

Eksempler på mekanisk bekæmpelse af rodukrudt

Tandfræser

 

Stubharve med vingeskær

 

Kædeharve med prickle-kæde

 

Mark- og gødningsplan optimeret til økologi

Hos LMO bygger markplanlægningen på gennemtænkte sædskifter, hvor du får optimal udnyttelse af forfrugtseffekt og gødning, uden at gå på kompromis med mulighederne for at bekæmpe rod- og frøukrudt.

Vi følger markedet, og kan hjælpe dig med at vælge afgrøder, som giver stabil afsætning til de bedste priser. Samtidig holder vi løbende kontakt med møllerier, grovvarehandlere mv., så vi er opdateret med de aktuelle afsætningsmuligheder.

 

Kvalitet i ansøgning om enkeltbetaling og miljøtilskud

Ansøgning om enkeltbetaling, miljøtilskud og indberetning af økologi er et minefelt. Hos LMO sætter vi en ære i at være helt up to date med reglerne, så vi kan hjælpe dig uskadt gennem minefeltet.

 

Erfa-grupper og markskoler

Erfa-grupper er vores tilbud til dig, som gerne vil opdateres løbende gennem vækstsæsonen, om alt det nyeste indenfor økologisk planteavl, og samtidig hente inspiration fra kolleger. Erfa-grupperne gennemføres som AMU-kurser, hvilket betyder, at du får rigtigt meget for pengene i grupperne.

Markskoler er undervisning og udvikling med et bestemt tema. I år kører LMO markskoler med tema om udfasning af konventionel husdyrgødning i samarbejde med Økologiafdelingen ved Videncenter for Landbrug. Hvis du er interesseret i at deltage i en af de eksisterende erfa-grupper eller markskoler, kan du kontakte LMO Økologi.

Læs mere om erfa-grupper

Læs om økologisk mælkeproduktion

 

Top