Større, billigere udbytter og bedre fodring: Rug er oplagt til svineproduktion

02-09-2019 00:00:00

Rugen har altid haft et dårligt renomme i svineproduktion. Men den er både nem at dyrke, og så er der en lang række fodringsmæssige kvaliteter gemt i afgrøden. ”Der er ingen tvivl om, at der vil være penge at hente, hvis man benytter sig af rug i sin svinefodring”, lyder det fra to af LMO’s konsulenter.

Selvom det ikke altid har været lige populært at fodre med rug på de danske svinebedrifter, så er det faktisk muligt at lave håndfaste besparelser, hvis man vil lade de små lysebrune kerner være en del af sin fodersammensætning i svinestalden.

Sådan lyder det enstemmigt fra planteavlskonsulent og svinerådgiver hos LMO, Knud R. Nielsen og Jonas Bøge Breinholt.

”Der er ingen tvivl om, at der vil være penge at hente, hvis man benytter sig af rug i sin svinefodring. Fra markens side er den både nem og billig at dyrke, og udbyttet er stort. Og så er der samtidig også en række gavnlige effekter på grisenes sundhed og kødprocent”, fortæller Knud R. Nielsen, planteavlskonsulent hos LMO.

Artikel fra LMO Avisen

Dette er et udsnit af den fulde artikel, som er en del af LMO Avisen. Du kan ganske gratis læse artiklen i sin fulde længde samt den nyeste viden fra LMO's faglige konsulenter lige her.

Har du spørgsmål?

Top