Varebiler kræver nye registrering – undgå bøde

19-03-2019 00:00:00

Varebiler mellem 2 til 3,5 tons skal inden 1. juli have en særlig registrering, hvis den bruges til erhvervskørsel. Ellers risikerer man som ejer en bøde. 

En stor del af de danske landmænd finder sig fra tid til anden til rette i en varevogn, når der skal transporteres småting fra A til B på bedriften, og de skal nu være opmærksomme, hvis de vil undgå et bødeforlæg. 

Fra årsskiftet blev der nemlig lavet nye regler for varevogne, som bliver brugt til erhvervskørsel. Reglerne kræver, at varevogne, der vejer mellem 2 til 3,5 tons, skal have en særlig registrering i Motorregistret. 

”Uagtet om bilen bliver brugt til erhvervskørsel på gule plader eller bare på papegøjeplader, så skal der fra 1. juli være en særlig registrering på bilen. Det er vigtigt, at man er opmærksom på det, hvis man ikke vil risikere en bøde”, fortæller Brian Juel Jørgensen, chefrådgiver i LMO. 

Han fortæller, at Færdselsstyrelsen i denne tid sender brev med en påmindelse og en vejledning ud til de varevognsejere, som har registreret bilen i virksomhedens CVR-nummer. 

Er bilen derimod registreret i ejerens CPR-nummer, får man ikke brev. 

”Det er særligt de landmænd, der har bilen registreret i deres CPR-nummr, som skal være opmærksomme på de nye regler, hvis de vil undgå bødeforlægget”, siger han og fortæller, at man hos LMO har tippet alle økonomikonsulenter om de nye regler i et forsøg på at gøre samtlige kunder opmærksomme på det. 

 

Har du spørgsmål?

Brian Juel Jørgensen
Chefrådgiver Skat
Tlf: 5150 5618
E-mail: bmj@lmo.dk
Top